De nieuwe vervoerder voor de waterbussen Blue Amigo heeft zijn zaakjes niet echt op orde. Er waren klachten dat men op de waterbussen vooralsnog geen gebruik kan maken van de NS Flex OV-chipkaart. Het product reizen op rekening werd in eerste instantie geweigerd door Blue Amigo. Heel vreemd want in heel Nederland, bij alle organisaties binnen het openbaar vervoer wordt deze gewoon geaccepteerd. Ook toen de waterbussen nog onder de vlag van Aquabus voeren kon men deze OV-chipkaart gewoon gebruiken.
Inmiddels begint men bij Blue Amigo te begrijpen dat de NS Flex OV-chipkaart een veel gebruikte kaart is en zij hun systemen aanpassen.
Als tussenoplossing kan men tijdelijk op vertoon van de kaart vrij reizen. Al het personeel zou daarover ingelicht worden. Echter nog niet ieder personeelslid is daar van op de hoogte.
Er zijn signalen dat reizigers of van de waterbus gezet worden of een los kaartje moeten kopen.

Ook moet men er op letten dat de ov-chipkaarten niet meer op de waterbus opgewaardeerd kunnen worden. Reizigers zijn er met de overgang naar Blue Amigo dus niet op vooruit gegaan.